(видео) Къде децата цапаха на воля ръчичките си на 1-ви юни?

Със запомнящи се детски емоции и неповторими преживявания Община Гоце Делчев се погрижи днес най-малките й жители да преживеят техния Международен ден на детето. По традиция, детският парк на този ден се превръща в желано място не само за децата, но и за възрастни. Организирани бяха няколко ателиета и кътове. Ателието по грънчарство и този път предизвика любопитството на малчуганите. Всеки се надпреварваше кой по-напред да нацапа на воля ръчичките си и под наставлението на опитен майстор да извае глинен съд, който занася със себе си за спомен.

На аниматорския кът децата можеха да пробват таланта си да рисуват, като готовите творби веднага бяха окачени, за да могат възрастните да оценят таланта им. Сръчни художници рисуваха оригинални маски направо по грейналите от радост детски личица. В къта „книжка с автограф, всяко дете можеше да получи последната книжка на популярния неврокопски детски писател Иван Мишев, който даряваше на децата новата книжка с посвещение и автограф.

За празничното настроение на Деня на детето в Гоце Делчев се погрижиха обичани танцови и певчески детски формации от общината.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *