снимка: община Белица

Тони Стораро и Крисия – с любов и вяра в общите ценности

Фолк, поп, поп-фолк оплитат в Белица с любов и вяра в общите ценности. За втори път, в края на лятото в Белица правят такъв общински празник. Празникът е с амбицията да съхрани и популяризира българската природа, фолклор и народни традиции. Да представи модела на прекрасните човешки взаимоотношения на религиозно разнообразните общности, както и да стимулира туризма. На специални щандове местни производители на млечни продукти, сладка от горски плодове, пчелен и билков мед, както и събирачи на билки и гъби, производители на земеделска продукция отново ще изложат своите продукти, придобити и произведени в екологична среда. Специална туристическа програма с организирани туристически маршрути „Приятели на Белица” ще позволи на любителите на красивата природа да се докоснат до природните и туристически забележителности в Белица.

В Белица събират на площада самодейци от всякъде, канят изпълнители всякакви. Над 30 са вече самодейните състави от Пиринско, Родопкспия край, Кюстендилско, от Каменица и Куманово в Македония, които са казали „да“, че ще дойдат за празника в Белица. Очакват и още. А пък хитовите изпълнители – Тони Стораро и Крисия, специалното внимание е на „домакина“ – празникът дава специално място на сцената на местния гласовит изпълнител Янко Неделчев, който вече има 20 години творчество… кой още допълва палитрата в празника??  JJ /Джей, Джей/ Георги Стоянов, Соня Немска, Яница, Даниела.

„С любов и вяра в общите ценности“ в Белица започва на 31 август с футболни турнири и пехливански народни борби. На „Пъстра трапеза“ домакините ще представят и ще нагостят всички присъстващи с разнообразни местни специалитети. Празникът и продължава на 1 септември с концертите. Тържествена заря на фона „На многая лета“ ще озари градчето за общинския празник.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *