(видео) Неврокопският край – винено-кулинарна дестинация и спа маршрут

 Неврокопският край – общините Гоце Делчев и Гърмен  приеха част от елита на българския и европейския туристически бранш.  На конгреса по балнеология и спа туризъм бе представена  една по-малко позната в национален план, българска туристическа дестинация, каквато е Неврокопският край. Регионът на Долината на река Места е една от промотираните от Министерство на туризма винено-кулинарни дестинации и спа маршрути, които България ще представя пред чуждестранна публика през 2019 г.

„Макар и като малка община и със скромни финансови възможности ние се опитваме да популяризираме туристическите дестинации Огняново и Гърмен“, каза кметът на община Гърмен, Минка Капитанова при откриването на конгреса.

„Община Гоце Делчев може да помогне с реклама и финанси, както и с Програмата която имаме в региона за трансгранично сътрудничество с Гърция и Македония, каза кметът на Община Гоце Делчев, Владимир Москов.

Късно снощи приключи Петият годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъм (БСБСПА/BUBSPA) който се проведе в хотелски комплекс UvaNestum Wine & SPA, Гоце Делчев и комплекс ThermaVitae – Профилакториум, с. Огняново.

Тема на тазгодишното събитие е: „България – лидер в здравния туризъм на Балканите. Четири сезона медикъл/спа, таласо, спа и уелнес туризъм”.Сред специалните гости на форума бяхаТиери Дюбоа, президент на Европейската СПА асоциация (ЕSPA), членове на Борда на ESPA, както и представители на БСБСПА туризъм от цялата страна, собственици и мениджъри на туристически обекти и хотели от България, Гърция, Македония, Франция, Италия и други страни.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *