Виж, кенгуру в Сандански!

Кенгуру, муфлон, елен, кошута… това са новите обитатели на Сандански. Те имат нов дом в курортния град и ще очакват да гостоприемстват местни и туристи. Екзотичните и местни видове са в новия експозиционен център, който е точно до моста, който съединява Северна дъга и Околовръстен път. Експозиционният център е сред китна природа и прохлада, в естествена среда, дело е на съвместните усилия на общината в Сандански, Регионална дирекция по горите, Държавно горско стопанство.

Новата атракция ще радва санданчани, които ще могат отблизо да се любуват на красивите животни, а със сигурност ще привлече и още повече посетители и туристи, имат надежда от общината в Сандански. Точно с такава цел са насочили усилията от кметския екип – инвестиции за развитие на туризма. А и новият парк е естествено надграждане на обогатената фауна в парк „Свети Врач с пауни и екзотични птици преди две години.

За живот и здраве на новите обитатели на Сандански, както и за опазване на парка и развитие на туризма, свещеник чете литургия и ръси със светена вода.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *