Къде събират всички първолаци на едно място?

Не в училище, на площада. Там откриват учебната година в… Банско. Там площадът се багри с цветовете на цветята и детските усмивки, там площадът го осветява блясъка в очите на децата и пътят на знанието.

Общоградско е откриването на учебната година в Банско. Всички първолаци на едно място. Тази година те са 89 в град Банско, от общо 121 деца, които ще прекрачат за първи път прага на родното школо в планинската община. Всеки от тях ще получи подарък филм и образователна книга за България.

Чудни дворове и класни стаи очакват децата в училище. НУ „Св. Паисий Хилендарски”, освен с нов директор в лицето на дългогодишния учител Евгения Тренчева, може да се похвали с обновено дворно пространство. То е оформено като място за провеждане на интерактивни игри, подходящи за децата от началния етап на образование.

Средно училище „Неофит Рилски”, което от миналата учебна година също премина под ръководството на литераторката и поетеса, г-жа Елеонора Барякова, ще посрещне своите възпитаници с 10 обновени класни стаи, нови магнитни дъски за първокласниците и ремонт на спортните съоръжения. Пожароизвестителната инсталация също е изградена, както и видеонаблюдение на територията на цялото учебно заведение.

За подобряване на условията в Професионалната лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров” – гр. Банско, местната администрация е кандидатствала с проектно предложение по ОП „Развитие на селските райони”. То включва цялостно обновяване на спортните терени, както и осъществяване на енергийна ефективност на общежитията към учебното заведение. Предстои Управителния орган на Програмата да извърши качествена оценка на предложенията и да класира кандидатурите.

Още едно учебно заведение е с нов директор с настъпването на новата учебна година. Инж. Сашка Тодорова пое щафетата от пенсиониралия се директор на Професионалната гимназия по електроника и енергетика – инж. Ковачев дни преди началото на есенния учебен етап. За краткото време, в което дамата пое ръководството, гимназията може да се похвали с предстоящо обновяване на отоплителната система, освежаване на дворното пространство и осъвременяване на пожаро-известителната инсталация съобразно съвременните изисквания.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *