Парите – приоритет преди децата за БСП и „Визия за България“

Седмици до месеци живот на правителството н ГЕРБ преброи пиринският депутат Николай Божкилов, представяйки с негови колеги, съпартийци програмата на БСП за управление „Визия за България“. „Правителството на ГЕРБ бавно си отива. Правителството на ГЕРБ е към своя край“, категоричен е депутатът Николай Бошкилов. За него важно е какво ще остави след себе си кабинетът Борисов и изрази опасение, че това ще е страна в разруха и демографска криза.

„Визия за България“ е визията на червените за управление и развитие на страната ни, в която визия главна тема не е демографията, а доходите, които трябва рязко да се вдигнат, имайки предвид сегашните. Уточнението за приоритета във „Визия за България“ социалистите направиха в отговор на коментар на симпатизанти, че в нея липсва посока на развитие относно материалното производство. Позицията на присъстващите граждани беше, че искат и повече инвестиции в града, като приоритетите им бяха демография, доходи, здравеопазване и образование.

За Благоевград, според местният депутат Николай Божкилов, управлението на ГЕРБ в Благоевград има редица проблеми, като най-главен той подчерта дъното на класацията по най-ниски заплати.

Колегата му Петър Кънев, член на парламентарната комисия по икономика и туризъм, обвини ГЕРБ в собствено измислени факти, като опроверга твърдението им за 4% ръст на икономиката за 2017г. „4-5 млрд. лв. годишно влизат от българите зад граница, наложено на 100 млрд. брутен вътрешен продукт, излиза, че 5% идват само от българите в чужбина. Тоест ние не вървим нагоре“, пресметна Кънев

Надя Клисурска, член на комисията по труда, социалната и демографската политика заяви, че БСП залага основни приоритети, от които после да не отстъпи – младите хора, ниските заплати и социалния статус.

По моделът на образованието че е сбъркан и моделът на управлението говори в Благоевград Ирена Анастасова, член на комисията по образованието, която преброи затворените училища в региона – 50, от общо 470 в цялата страна по статистическата карта на БСП.

Иван Ченчев, член на парламентарната комисия „Децата, младежта и спорта“, пък обвини настоящето правителство, че работи „на парче“. Примерът му бе с обещанието на премиера Борисов, че ако националите продължават в същия дух, ще им направи стадион за 100 милиона, но ако ударим една-две греди, стадион няма да има.

На въпрос за детските надбавки и съпоставката на работещи родители с две деца, получаващи по-малко помощи от семейство от гетото, с деца, които не посещават училище, социалистите увериха, че увеличението на детските надбавки и пенсиите е в основните им приоритети. И определиха като геноцид падането на тавана на пенсиите.

Представянето на „визията“ на червените мина през целия Пирински регион, по общини. Ще продължи до края на ноември в цялата страна. БСП искат „Визия за България“ да стигне до знанието на всички и да се доусъвършенства и надгражда, спрямо исканията на хората.

стажант-репортер Теодора ДрагановаВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *