Полицаи и училищни директори се инструктираха за сигурността на децата

Всичко неотложно за първия учебен ден е свършено, институциите умуват и за завишаване на физическата защита и контролът за охрана, които да гарантират допълнителна сигурност за децата, докато са на училище и навън. Училищни директори и полицаи преговориха и начините на комуникация и координация за бърза връзка в случаи на инциденти.

На оперативна среща между  служители на „Охранителна полиция“ и директорите на детските заведения в Кюстендил беше обсъдена и организацията за понеделник, когато децата тръгват на училище. За тогава е гарантирана специална организация за присъствие на полицейски служители около училищата с цел сигурността на учениците и техните родители и спазване на обществения ред.

На срещата органите на реда и училищните директори уточниха също, че през цялата година системно ще бъдат извършвани проверки в питейни заведения за спазване на забраната за допускане на малолетни и непълнолетни деца в тях, както и продажбата на алкохол и тютюневи изделия на ученици.

До понеделник ще бъдат приключени ремонтите на улично осветление и обезопасителната инфраструктура- предпазни огради и заграждения, там където са разрушени или липсват. Ще бъде завършено и освежаването на уличната маркировка.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *