Къде повече ученици прекрачиха училищния праг?

В  повечето общини намаляват учениците. Това обаче не се отнася за община Гоце Делчев, където броят им е малко по-голям в сравнение с миналата година. Първокласниците, които влязоха за първи път в класните стаи на учебните заведения в общината са 310 на брой, което е повече в сравнение с миналата година.

Само в трите основни училища в град Гоце Делчев, броят на първокласниците е 217, което е с 30 деца повече спрямо предходната учебна година. Окончателният и точен брой обаче, ще бъде напълно ясен в първите дни след началото на новата учебна година.

Първия учебен ден, училищата на територията на община Гоце Делчев прекрачиха над 4200 ученика. В учебните заведения в град Гоце Делчев общият брой на учениците е 3263.

Най-многобройни по численост на учениците и тази година са двете гимназии – ПМГ «Яне Сандански» и НПГ «Димитър Талев», след което са Първо ОУ «Св.Св. Кирил и Методий» и Второ ОУ «Гоце Делчев».

Първия учебен ден на новата 2018/2019 година в училищата в  Гоце Делчев прекрачиха и 411 учители. От тях 297 ще преподават на учениците от трите основни училища и трите гимназии в града.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов присъства на официалното откриване на новата учебна година във Второ ОУ «Гоце Делчев». Той поля вода за успешното начало на най-малките – първокласниците, като отправи към тях пожелания за много здраве, усърдие и любознателност.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *