За още пазаруващите за училище родители:

Проверявайте си цените! Често подмамват търговци да пазарувате комплекти, като изкуствено надуват цените. Или пък бележникът да е с подвързия, задължително. Това са най-честите трикове на търговците, казват от Комисията за защита на потребителите. Въпреки че тази година са приятно изненадани от почти липсващите опити на търговци да мамят родителите, пазаруващи за училище.

„По предварителни данни има едва няколко случая на несъответствия, като липса на достатъчно информация за произхода и вида на отделни стоки или необозначаване на цени. Но с дадените предписания те са отстранени още в движение”, съобщава председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.   „Съветите към тези, които все още не са приключили процеса по пълното окомплектоване на децата за старта на учебната година, е да не приемат принудителната продажба на няколко артикула в комплект, да сравняват цените”, казва Маргаритов. Той препоръча да се търси всяка важна информация относно стоката и подчерта, че търговците са длъжни да я предоставят на български език, ясно и разбираемо.

При опит за подвеждане от страна на некоректни търговци потребителите могат да се обръщат към КЗП чрез интернет сайта: kzр.bg, на място в областните центрове на институцията в страната и на телефон 0700 111 22.

Проверките по кампанията за ученически стоки продължават до края на месец септември.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *