(видео) Кои са най-добрите риболовци в Гоце Делчев?

Най-добрите риболовци от Ловно-рибарско сдружение „Сокол“ в Гоце Делчев премериха сили в традиционно състезание. Придружен с много емоции и закачки, както подобава на риболовците, управителят на дружеството Иван Горанов, обяви наградите.

С най-голям индивидуален улов и най-голяма уловена риба бе отличен Асен Докузов, който получи и наградата на магазин за рибарски принадлежности– маркова рибарска макара. Отборът Асен Докузов – Васил Спиров се класираха на трето място, на второ място е отборът Стефан Марков – Любен Тачев и шампионската титла, първо място в състезанието за тази година извоюва тандемът Милчо Милчев и Борис Караманов. Освен съответните парични награди, отборите до трето място получиха и почетни грамоти за участието.
По традиция, в предходните състезания, уловът се връщаше обратно във водоема. Тази годин гоцеделчевските рибари решиха да проявят благотворителност, като дариха улова от състезанието на Дом за възрастни хора в Гоце Делчев.

Целта на тази инициатива на риболовците е, както те се изразяват, освен да си „почешат крастата“, да обсъдят стратегията за поддържане популацията и грижите за рибата в ловния регион, както и да обменят опит и информация за най-новите техники и технологии на риболова.
Интерес към вчерашното състезанието на водоема в местността „Сушица“ проявиха 26 члена на дружеството. Те бяха разпределени в тринадесет отбора с по двама състезатели. Комисия от ръководството на дружеството с председател Иван Горанов събраха и щателно претеглиха улова на всеки отбор, но цифровите изражения на резултатите решиха да не се оповестяват. Наградният фонд на състезанието бе 300 лв. За първо място 150 лв., за второ, 100 лв. и за трето място 50 лв.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *