Без мол до края на седмицата

Експерти  продължават огледите и анализите на обруления от вятъра благоевградски мол. Търговският център ще бъде с изцяло нова изолация.

Това обаче изисква време. А до два -три дни търговските обекти трябва да започнат работа. Това е обещанието към управителите на обектите, които търпят загуби от затварянето му. Най-вероятно търговският обект ще отвори на 27 или 28 септември. Тук работят 250 души, има над 20 търговски обекта. Сградата има застраховка, която включва и природни бедствия като това, което се случи, уточняват концесионерите.

Предстои разчистването на щетите, нанесени по фасадата на мол-а  в града, както ѝ установяване на причините, довели до инцидента. Реалният собственик на сградата е община Благоевград, но тя е отдадена на концесия и концесионерите, които в момента са бизнесмените Георги Тозев и Николай Наков, се грижат за сигурността.

„В света има много по-големи природни стихии. Категоричен съм, че проблемът е в посока проектиране и изпълнение“, каза  и кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Десетки са се разминали на косъм от  падащата облицовка.

Сградата в центъра на Благоевград все още е отцепена, а полиция и пожарни екипи следят никой да не нарушава забраната за достъп.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *