10 000 гледат мотокрос в Благоевград

Над 100 мотокросисти участват в VI кръг от Републиканския шампионат по мотокрос в Благоевград. Състезанието бе проследено от над 10 000 зрители.  Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов постави официално началото. Той приветства участниците, като им пожела безаварийно финиширане. „Радвам се, че след 20 години, Благоевград отново е домакин на кръг от мотокрос. Благодаря на всички, които помогнаха това да се случи. Следващата година ще заделим финансов ресурс, за да направим пистата, спрямо международните изисквания.“, каза кметът Камбитов.

Председателят на федерацията по мотокрос Румен Петков благодари на Община Благоевград, в лицето на кмета Камбитов за положените усилия и постигнатите резултати.

На официалното откриване присъства и председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков.

Състезание по мотокрос в Благоевград се провежда след 20 години прекъсване. Трасето, по което се провежда шампионата е разположено в района на село Зелен Дол, което се намира на 5 километра от Благоевград. Почитателите на мотокроса ще могат да видят интересно състезание в клас MX65 на шампионата.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *