Какво обещаха горските на бизнеса?

Представители на Югозападно държавно предприятие и фирми от дърводобивния и преработвателен сектор в Благоевградска област нищиха  актуални въпроси в сектора на среща.

Горските искат диалогът с бранша да продължи.  За нас е важно да се вслушваме в предложенията на бизнеса, тъй като тези фирми работят и благодарение на тях реализираме резултати, отглеждаме и опазваме горите, каза директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов .  На срещата беше договорено след публикуване на промените в нормативната база фирмите да направят своите допълнителни предложения.

Скоро предстои публикуване за обществено обсъждане на промените в Наредбата за реда и условията за възлагане на дейностите в горските територии и ползването на дървесина, съобщи инж. Дамянов. Той информира за направените предложения от страна на ЮЗДП, договорени с представителите на Сдружение „Югозапад” през месец март тази година, някои от които са приети. В частта електронни търгове се удължава времетраенето за провеждането им, докато има предложения.

В срещата участва също и директорът на РДГ Благоевград инж. Георги Янкулов.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *