Как баба да ползва духалка и печка с реотан?

Учат бабите да се пазят от огън. Как да ползват радиарота и печката на дърва, за какво да внимават, че да не се подпалят. Кампанията на министерство на вътрешните работи, чрез дирекциите „Пожарна безопасност и защита на населението“ по места. Пожарникарите ходят да си говорят с бабите в клуба на пенсионера. Вниманието на огнеборците е насочено за осигуряване безопасността на техния живот и дом чрез обясняване на правилата за пожарна безопасност при експлоатация на електрически  отоплителни уреди и уреди на твърдо гориво.

Първи урок по безопасност, ако се топлят на печка с реотани или духалка получиха баби от Рила и Бобошево. Те се е се състояха в Дневния център за стари хора в град Рила и в град Бобошево. На тези срещи присъстваха и началникът на отдел в ДСП – Бобошево,  Гергина Янева  и управителят на Дневния център за стари хора – Рила,  Йорданка Мазникова.

Служителите на РДПБЗН ще продължат срещите с възрастни хора в Кюстендилска област, като ще разчитат на съдействието на дирекциите „Социално подпомагане“ ,  клубовете на пенсионера, читалищата.

Представителите на тази възрастова група ще бъдат запознавани с основните причини  за възникване на пожари в домовете през зимата. Ще бъдат припомняни  основните правила за пожарна безопасност, най-често допусканите грешки и препоръки за правилна експлоатация на отоплителни и нагревателни уреди с различни източници на енергия.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *