За какво ти е дигитален гараж?

Не, няма да паркираш безплатно в синя зона. Но… ще се осмисли присъствието ти онлайн. Дигитален гараж е инициатива на Гугъл, която, със сигурност е „паркирала“ и в твоя град. Две срещи IT-специалисти направиха и със студенти на Югозападния университет. Дигитален гараж дава А и Б в осмисляне на присъствието ни в глобалния свят. Дава първи уроци по дигитални умения за добро присъствие онлайн.защото вече живеем в интернет. Не просто сме в интернет.

Имаш малък бизнес? Имаш идеи за стартиращ бизнес? Съвсем немислимо е да липсваш в мрежата. По данни на Consumer barometer от края на 2017 година, 55% от българите са онлайн чрез смартфона си, т.е. навсякъде, а 62 % от нас научаваме за нещо ново, за нов продукт първо от интернет. Затова трябва да познаваме възможностите на живота в интернет.

Малкият бизнес в България е далеч от този в останалата част на Европа. По-малко от половината малки фирми и средни предприятия имат присъствие в интернет, докато навсякъде на стария континент процентът е 74. Изоставаме и с осмисленото присъствие в социалните мрежи. Точно 1/3 от малкия и среден бизнес у нас е представен в социалните мрежи, докато в ЕС – почти половината.

Иначе присъствието ни, просто като присъствие е на световно ниво. У нас 70 % от населението над 16 години е онлайн. Глобално процентът присъствие е 77.

А за какво пък да е безцелно присъствието онлайн? Социалните мрежи само и единствено не са ни достатъчни. Да инвестираме в реклама, просто самоцелно, също не е разумно, ако не е позиционирана на правилното място, дозирана правилно, насочена в определената посока… а всичко е на един клик разстояние. На един клик разстояние  е и дигитален гараж – една инициатива на Гугъл за това българите да са по-образовани в мрежата и… „да не си губим само времето“, когато сме онлайн.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *