Молят кмета да санира миньорски блок в Благоевград

90 семейства в Благоевград ползват инициативата на кмета „Ти предложи! Кмете, направи!“ да си санират блока. Етажната собственост се е уморила да чака, а никой не им дава и обяснение – защо блокът им все остава несаниран при масовата кампания по укрепване и топлоизолация на многофамилни жилищни сгради.

С кметската кампания, и чрез медиите, 90 семейства от блок 25 на бул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в Благоевград, познат като миньорския блок на булеварда, живеещите там искат да разберат – ще им санират ли блока. Домоуправителите твърдят, че още в началото на националната програма са подали документи. И от тогава насам все чакат. И отговор нямат никакъв. А когато питат… „Отговорът, който получихме не беше конкретен, а даваше обща информация за програмата“, се казва в писмото на гражданите, които искат саниран блок.

„Междувременно виждаме, че в община Благоевград се извършва саниране на редица малки жилищни кооперации. В тази връзка представители на живущите посетихме община Благоевград и там Ваши служители ни отговориха, че санирането на цитираните кооперации било по европейска програма „Региони в растеж“, но когато попитахме по какви обективни критерии са подбрани тези кооперации, а не нашия блок, не получихме никакъв отговор. Не искам нито Вие, нито цялата общественост да оставате с впечатление, че сме против това да се санират сградите на другите живеещи в този град. Искаме обаче да се пристъпи към саниране на нашия блок, а не само да четем по медиите колко много блокове са санирани. Искаме също така да разберем по какви обективни критерии са подбрани сградите, които се санират по европейската програма „Региони в растеж“?

Живеещите в големия блок се съмняват, че има субективни фактори при подбора на блоковете, които се санират, без значение по коя програма.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *