Къде има детско полицейско управление?

Първият по рода си полицейски участък е в Сандански. В първо училище в града е първото детско полицейско управление. В курортния град вече най-мъничките в училище изпълняват респектиращата функция на господин полицай. В първия „работен ден“, в униформени светлоотразителни жилетки и шапки, малките полицаи бяха екип със следовото куче Рино. Умният шаро се превърна в любимец на децата и предизвика истински аплодисменти след демонстративното залавяне на престъпник.

Предстоят редица инициативи на детското полицейско управление в Сандански. Детското полицейско управление е не просто игрова форма. То е скрепено с официални документи. Между ръководството на училището и РУП – Сандански бе подписано споразумение, а 25-те доброволци произнесоха своята клетва на доброволеца, след което получиха и своите униформи.

Зам.-кметът на община Сандански – Зорица Органджиева поздрави ръководството на РУП – Сандански в лицето на Борис Щурков и директорът на IОУ „Св. Климент Охридски“ за инициативата и пожела на всички да развиват уменията си и винаги да помагат на нуждаещи се в беда.

Идеята е децата да се възпитават и в духа на доброволчеството, да бъдат добрия пример за своите връстници, а и игрова форма да учат и научават моделите за поведение и обществен ред.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *