Гласуваме за „Кмет на годината 2018“

От  днес стартира надпреварата в тазгодишното издание на наградите  „Кмет на годината  2018“, организирана от Портала на българските общини Kmeta.bg .

За пореден път  желаещите могат да дадат гласа за своя фаворит на http://www.kmetnagodinata.bg/ .  В подкрепа на кмета Камбитов може да се гласува в няколко категории в раздел „Голяма община“.  Изборът е свободен за всички, които имат достъп до интернет и са навършили 18 години. За „Кмет на годината 2018“ може да гласува всяко лице и извън територията на Република България.

Д-р Атанас Камбитов спечели наградата „Кмет на годината“ през 2016 за голяма община, а през 2015 година получи приза „Кмет на месеца“.

В конкурса „Кмет на годината 2018“ право на участие имат всички избрани и действащи кметове за мандат 2015-2019 г.

Сред тазгодишните призове са „Кмет на годината“ – награда за цялостна дейност на кмета през годината във всички сфери на работа на ръководената от него/нея местна администрация. Категориите, в които ще бъдат отличени кметовете са: кмет на годината, кмет на гражданите, паркове и екотранспорт, туризъм, култура, фестивали и традиции, спорт и младежки политики, иновации в образованието, инвестиции и работни места, видеонаблюдение и сигурност, ин витро програми, smart City.   Първият етап от надпреварата ще приключи 4 ноември 2018 г. Вторият етап започва на 5 ноември и приключва на 13 ноември.

Във всяка от 10-те категории се гласува за кмет на малка, средна и голяма община. Малка община е такава с население до 20 000 души, средна – с население от 20 000 до 50 000 души, и голяма – с население над 50 000 души. Регламентът може да бъде прочетен на http://www.kmeta.bg. Официалната церемония по обявяването и награждаването на победителите в „Кмет на годината“ 2018 ще бъде на 15 ноември.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *