За 260 порции храна – екологична кола

Евтино и чисто раздават храната на нуждаещите се в Благоевград. Домашният социален патронаж е на четири колела, задвижвани на ток.

Новата кола за социалните услуги в Благоевград, общината е закупила с финансова помощ по Програмата за насърчаване използването на електрически превозни средства в рамките на Инвестиционната програма за климата на Националния доверителен екофонд.

Изцяло електрическите автомобили се характеризират с нулеви емисии на въглероден двуокис и прахови частици. В същото време разходите за електроенергия за изминаване на 100 км са в рамките на около 2,30 – 2,70 лева.

Новият електромобил е и поредна стъпка на община Благоевград за постигане на по-чиста околна среда.

Електромобилът ще доставя храната на хората, ползващи услугата. Броят адресите, които ще бъдат обслужвани с новата кола са около 260. Те се намират, както в Благоевград, така и в малките населени места. Колата е купена по Програмата за насърчаване използването на електрически превозни средства в рамките на Инвестиционната програма за климата на Националния доверителен екофонд, а част от финансирането е от Община Благоевград.

Има идея и за изграждане на станция за зареждане на електромобили, мястото е предвидено в центъра, зад сградата на театъра.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *