Приходите на театъра скочиха стремглаво с новия млад шеф

Новият млад директор на благоевградския театър Маргарита Мачева е безкомпромисна в качеството на постановките. Тя не иска постановки на конвейер. Когато се прави компромис с качеството, е нормално да има липса на интерес, категорична е Мачева.

Оказва се, че броят зрители за октомври е доста висок в сравнение с всички месеци през последните години. 3538 зрители са посетили театъра през октомври, за 9-месечието 5 хиляди. Приходът за един месец е толкова колкото за 9 месеца, похвали се Мачева. Игран е репертоарът на театъра, като ще продължават да работят в тази посока.

Това се случва с много работа и много пътувания. Набляга се също така и на рекламата. „Ние сме единственият театър в този регион и не може да лишаваме децата в останалите населени места до достъп до култура. Там също има хора, които се интересуват от театър. Това, че нямат театър, не бива да ги лишава от това, категорична е Мачева.

Планират се и турнета в различни градове в страната.

Съставът остава такъв какъвто е, ще има нови попълнения, но тя ги запази за по- нататък. Това зависи и от режисьорите в зависимост от това какви хора им трябват.

За 2019 година са подбрани различни постановки с жанрово разнообразие. Млади режисьори, хора, които имат съвременно мислене за театъра. Портретът на Дориан Грей, Вълшебната страна на ОЗ, Под манастирската лоза, 20 000 страници и Пара е репертоарният план на театъра за 2019 година.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *