Православно училище e Будител на 2018 година

Първият носител „Будител на 2018  година“ в Сандански стана Православно Неделно училище „Св. Благоверен цар Петър Български“. Това е доказателство, че всички ние изпитваме своя духовен стремеж към съхранение на християнската ни вяра, каза депутатът Атанас Стоянов, който връчи наградата. Православното прицърковно училище „Св. благоверен цар Петър Български” към храм „Св. великомъченик Георги” в гр. Сандански е открито през месец март 2000 г. Първоначално учебните занятия се водят на третия етаж на църковната къща, а от месец октомври 2003 г. училището е настанено в самостоятелна сграда, която се намира в двора на храма и е оборудвана по съвременен образец.

Главна цел на училището е запознаване на децата и младежите с основните истини на православната вяра и християнския морал.

Народно читалище „Отец Паисий – 1919“ награди всички номинирани в инициативата на церемония, която започна с кратка творческа програма с участието на ВГ „Звънче“, Димитрина Джиголова, Анабел и Дарина Дамянови и Китаро -мандолинен оркестър. Председателят Атанас Стоянов  награди 11 номинирани за будители в курортното градче. Сред номинираните бяха учители, спортни дейци, хореографи, музиканти, библиотекари, фолклорни формации, писатели и организатори на културни мероприятия.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *