Какво ново в театъра догодина?

В репертоарния план на благоевградския театър за следващата година са подбрани  постановки с жанрово многообразие. Концентрират се върху млади режисьори със съвременно мислене за театъра, които биха развили художествено културната институция. Започват репетиции на „Портретът на Дориан Грей” по Оскар Уайлд. Режисьор е Стайко Мурджев. Сценограф е Огняна Серафимова, която има няколко номинации за Икар.

Този спектъкъл ще бъде нещо като манифестен за нашия театър, обяви директорът на културната институция Маргарита Мачева. Първото заглавие е много важно, за да зададем посоката, по която ще работим. Ще има и гост актьори. Това е един много серизен текст, разказан през съвременни средства, така че да е адекватен на съвремието.

След това излиза премиерата на Вълшебнатаа страна на ОЗ. Едно  детско представление, което е в програмата е на предходния директор, но ще се довърши. Режисьор е Николай Априлов.

Калин Ангелов ще постави Под манастирската лоза. Собствена адаптация на разказите на Елин Пелин. Измислил съвременна театрална форма на тези познати разкази.

Слевдащите две пиеси са 20 000 страници и Пара. 20 000 страници е комедия, която разглежда манията по реалити шоута, по това човек да бъде популярен. Режисьор е Дамян Тенев, млад режисьор, който прави много интересен игрови театър. Богдан Петканин прави Пара, много добър комедиен режисьор. Това е женска пиеса, английска комедия за дами, които се събират в парна баня и си обсъждат сериозните проблеми вкъщи, разгледани от хумористична гледна точка.

За Коледа се подготвя представлението Нощта преди Коледа. Много интересна приказка как едни зли демончета отвличат Дядо Коледа, за да провалят празника, но джуджетата го спасяват. Детски коледен трилър, който не  е правен скоро. Режисьор е Мартин Лазаревски, който е част от трупата на театъра.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *