Архивни снимки и нови рисунки на Благоевград, за Благоевград

Различна изложба редят в Благоевград. След 30 години, отпреди 30 години – снимки и картини, спомени и ретроспекция на времето – изложбата е „След 30 години”, пресъздаваща „11.11.88”,открита през 1988 година.

В петък ще бъда открита в Градската художествена галерия. От 18.00 часа жители и гости на Благоевград ще имат възможността да се докоснат до творческия поглед на Сашо Стоицов- куратор на изложбата. Експозицията е в две части- архивни снимки и произведения от колекцията Център за съвременно изкуство-Благоевград. В арт проявата участие ще вземат много млади автори.  Тя показва реалните промени в изкуството в България от 1988 година и сега.

Изложбата е огледало на експозицията „11.11.88”, проведена преди 30 години в Благоевград.  Сегашната изложба, ще представи на голям екран прожекция на оригиналния каталог на изложбата „11.11.88”, който бе представен на откриването през 1988 година.

Втората част на изложбата е съвремието, последните пет години. В този панел ще бъдат представени снимки, и видеа от събитията Реката, Пленер, Стаички, Еко Фестивал, Видео Фестивал. Колекцията събрана от тези прояви е една от най-разнообразните и качествени в България.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *