Баби, най-добре не вдигайте телефона!

Нови две баби са измамени от телефонни престъпници. Едната дала 4 бона и половина, като ги занесла в хипермаркет, другата услужила със 700 лева на свой роднина да си купи маслени радиатори, за да се топли зимата.

От полицията за пореден път призовават гражданите за повишено внимание и проява на мнителност, когато по телефон ги потърсят и пари им искат… без значение за какво. Това са телефонните измамници!

В рамките на два, три часа в понеделник, телефонните терористи забогатяха с още над 5 хиляди лева.

За времето от 12:30 часа до 14:00 часа, чрез телефонно обаждане, 78-годишна жена от гр.Благоевград е въведена в заблуждение от мъж, който се представил за неин роднина и я помолил да даде парична сума на „служител“ в магазин от голяма търговска верига за закупуване на бяла техника. На потърпевшата е нанесена щета на приблизителна стойност около 4 500 лева.

Около 10:00 часа, чрез телефонно обаждане, 67-годишна жена от гр.Благоевград е въведена в заблуждение от мъж, който се представил за неин роднина и поискал да даде парична сума на негов приятел за закупуване на маслени радиатори. На потърпевшата е нанесена щета на приблизителна стойност около 700 лева.

По случаите са образувани досъдебни производства.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *