Разказахме на кметовете франкофони и за спортните ни турнири

Как със спорт развиваме икономиката, туризма и най-вече мотивираме се за по-здравословен живот… с това се представи Благоевград пред кметовете франкофони. Градът ни е част от общността благодарение на емблематичния „Francofolies.Blagoevgrad“.

Кметовете франкофони обменят опит тези дни в Лил, Франция. Заместник-кметът Христина Шопова представи Благоевград по време на конгрес на Международната асоциация на кметовете франкофони. Темата на срещата тази година е свързана с развитието на спорта и всички насоки, в които той може да окаже влияние. Сред основните акценти на форума са предимствата и рисковете при организирането на международни и световни събития. По време на форума Благоевград представи благоприятното влияние, което спортните събития оказват върху икономиката, туризма и най-вече върху стратегията за мотивация на гражданите към по-здравословен живот с помощта на спорта.

Главни модератори на панелите са Грегоар Жюно, президент на Световния съюз на Олимпийските градове, и главният секретар на организацията –  Мелани Дюпарк.

Международната Асоциация на кметовете франкофони е основана  през 1979 г. Първоначалната идея е, чрез Асоциацията да бъдат обединени кметове, говорещи френски език. С течение на времето организацията започва да обединява кметове от различни страни, целящи да подобрят стандарта на живот в своите населени места. Всички членове в асоциацията споделят ценности, култура и общи възгледи за развитието на своите общини. Президент на Асоциацията е Ан Идалго, кмет на Париж.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *