Без кал по улиците през 2019

Няма да има локви, кал, чакъл… Свършват неасфалтираните улици в Благоевград до края на годината. Думата даде кметът д-р Атанас Камбитов на заседание на местния парламент. Дни по-късно валякът потегли към улица – „черен път“ в Старо Струмско в Благоевград.

Болката за неасфалтираните улици в крайния квартал на Благоевград е голяма за съветничката Гергана Муртова, която живее там. Тя пое и ангажимент да бъде парламентьор и да съдейства при водене на преговорите с местни реститути в процедурата по отчуждаване на имотите. Това изтъкнаха като причина от кметска администрация за забавата при асфалтирането на улици в квартала.

В момента ремонтни дейности се извършват на улица „Коста Босилков“ в Благоевград. Поставя се фрезован материал, за да бъде изравнен терена, а след приключване на отчуждителните мероприятия, улицата ще бъде заложена за цялостно асфалтиране. Ремонтирани вече са още три улици в квартал „Струмско“  – „Кресна“, „Заря“ и „Питу Гули“.Това е временно решение до основния ремонт на пътните отсечки, но ще улесни достъпа на гражданите, особено през зимните месеци.

Мерките за подобряване на състоянието на улици на земна основа са по нареждане на кмета, след съгласуване с Областно пътно управление.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *