Без акция и без покана!

Представяте ли си някой да чисти? Доброволно! Без да чака някой да го покани, да го организира, камо ли нещо като томбола с награди да анонсира.

Представяте ли си някой да чисти? Ей така, защото обича да му е чисто. Сигурно и града си обича. (Сигурно като всеки).

Представете си, че това го правят група млади мъже всяка събота/неделя. В Благоевград. Борис Джолев и компания. Това са те. Мъже на 30+ години, които абсолютно всяка седмица чистят някъде в Благоевград. Можете да ги видите на Бачиново, на Ловния дом, навсякъде. И все имат нещо за чистене.

Организират се… ей така, по приятелски. И в социалните мрежи. А след това „дават отчет на мърльовците“. Всеки, който цапа, съзнателно наричаме мърльо, може да надникне съвсем анонимно в групата на младите мъже, и да види какво остава след себе си. Ако погледът му няма „огледало за обратно виждане“. Групата на момчетата можете да разгледате ТУК. Може да поискате да се присъедините към нея. Поне да ги подкрепите виртуално, ако въобще не ви е до това да излизате събота или неделя с ръкавици и чували и да чистите след стотици, които цапат и хвърлят боклуци, всякакви, навсякъде.

Кой е Борис Джолев ли? Едно време беше кандидат за народен представител, има политическо мнение дори, майка му е общински съветник… Това всъщност в случая не е от значение. Той е от Благоевград. И, вероятно, му пука къде живее той и в каква среда расте детето му.

Защо го споделяме ли?

Защото си струва, освен мрънкащи, протестиращи, да има и такива. Защото сигурно това е гражданска позиция, гражданска съвест… Защото, ако не друго, заслужават адмирации.

P.S. (редактор) аз лично се засрамих като ги видях да чистят, въпреки че боклуците си изхвърлям в кошче за боклук.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *