(видео) Александър Стамболийски иска властта

Стачка е. Голяма. На 11-ти, 11-ти, в 11 часа множество недоволни от живота в България се събра в Благоевград. Колоната автомобили, която колона всъщност беше три колони, буквално парализира четирилентовото шосе в отсечката Югозападен университет (Ректорат) до черното кръстовище при студентските общежития. И това бе само част, благоевградската група, от общия протест на Югозапада. В Благоевград недоволните се организират от Александър Стамболийски. Той иначе е лидер на регионалния съюз на транспортните работници. Сега оглавява протестите. И е пръв сред говорещите. Въпреки че на първа линия е и Люси Манова. Името за нея е достатъчно. Достатъчно е след протестите на майки, след протестите през 2013 година… тя е лидерката на протестите. Която сега отстъпва лидерството на друг. На Александръ Стамболийски. А той, не скрива, че иска властта.

Над 100 автомобила от Благоевград се сляха със стачниците то Дупница и Гоце Делчев. Установиха се след 12.00 на полигона край Благоевград. За да протестират. И демонстративно блокираха и движението.

Проблемът, който вади хората на протест. Всъщност – проблемите: започна се от скъпото гориво, премина се през поскъпването на гражданската отговорност, до раздутата и неучтива администрация… обобщено – животът в България, с тези управляващи, не се харесва на протестиращите. Те сигурно не са единствените, на които не им е комфортно в родината им от множеството неуредици. Но те са отвън. С идеалистични, користни или политически цели… Протести имаше и край Петрич, и край Банско.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *