Кои общини в Пиринско са номинирани за туризъм?

Общините от Пиринско Банско, Петрич и Сандански  са сред най-номинираните за Годишните награди на Министерството на туризма.

Общините Банско, Петрич, Сапарева баня и Самоков са номинирани за „Община на 2018 г. за планински туризъм’. Община Петрич пък е номинирана и в категорията „Духът на България” за Фестивал на кестена, както и за Туристическа дестинация  -туризъм през всички сезони.  Освен за Туристическа дестинация , Сандански е номиниран за Община за 2018 г. за балнео и спа наред с Велинград, Минерални бани и Сапарева баня.

Категориите, за които може да се подават заявления за участие, още са: „Туристическа атракция/обект“.  „Туристическо събитие“. „Духът на България“; „Специализиран туризъм“. „Иновации“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в печатна медии, „Журналистически материал на тема туризъм в България в онлайн медия“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в интернет блог“;

Целта на конкурса е да насърчи развитието на българския туризъм чрез популяризиране на туристическите обекти и дестинации, повишаване на конкурентоспособността и качеството на туристическата услуга. Конкурсът ще стимулира също така и въвеждането на иновативни практики в отрасъла с цел постигане на по-висока ефективност в предлагането на туристическите услуги.

Призьорите ще бъдат обявени на официална церемония на 11 декември 2018 г.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *