Колко пари сме събрали за под елхата?

Увеличаваме със 100 лева бюджета за подаръци, сравнение с миналогодишния, и съзнателно или не, ще похарчим средно по 300 лева само за покупки през интернет. Подарък купуваме за най-близките, като този кръг от най-близки е 7-8 човека. Това е паричния оборот за подаръци само през интернет, а данните са от проучване на потребителските навици на един от порталите за онлайн търговия- Пазарувай. По данни на това проучване, по-голямата част от подаръците за под елхата купуваме по интернет. Онлайн ще разглеждат и избират изненада за близките си ¾ от „асистентите“ на дядо Коледа.

Почти половината от нас обаче ще се втурнем по магазините. Всеки втори чете „от корица до корица“ рекламните проспекти, брошури и списания на магазините в търсене на супер-подарък.

Всеки трети признава, че въобще няма да си губи времето да избира и да гадае какво ще се хареса на близките, просто ще попита и ще купи.

Кога ще пазаруваме подаръци за Коледа ли? Започнахме! От бомбата „черен петък“ започва и купуването на подаръци за под елхата. Един на десет започва да се оглежда за коледни подаръци още с първото захлаждане, към средата на октомври. Пресметливите планират и дебнат черен петък, но масата се втурва да харчи пари в последния момент. Ден, два, седмица преди Коледа избират подаръците 80 % от купуващите подаръци.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *