Провокираха най-малките зрители в театрален маратон

Разпалиха огъня и  искрата, наречена театър,  в първото представление в Нощта на театрите в Симитли. Преживяване за най- малките, най- непринудените и мислещи същества беше „Приказка от цветната леха“ на Софийския  театър ,,А‘‘.

Куклено-театралният спектакъл „Към мечтите – Приказка от цветната леха“ от Мирослав Стоилов и Мая Младенова, показаха пред най- малката публика на Симитли, с който беше даден старта на днешния театрален маратон.

Наситен с динамика, зрелищен, интригуващ и романтично-поетичен, спектакълът и неговите чаровни герои провокира своите зрители да вярват в мечтите си и да ги следват без страх.

Усмихнати деца и родители аплодираха представлението, а маратонът в Симитли продължава в 14:00 часа с постановката „Ревизор“ на Театрална школа ,,Ер Малък“, а два часа по-късно зрителите ще видят „Не се гаси, туй що не гасне“ – драматизация по български автори на Театрална школа към НЧ „Свети Климент Охридски”-Симитли.

„Съботна езда“ – авторски спектакъл на Агенция „Фъри” ще бъде представена на сцената в 18,00 часа. Финалът е за спектакъла „Домът на Бернарда Алба“ на ДТ,,Проф. Енчо Халачев“ от 21,00 часа.

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *