Кои са отличниците сред учителите?

Учители и училищни директори от Хаджидимово, Сандански и Благоевград са отличниците тази година, според традиционния конкурс в Югозапада. Призовете бяха връчени на стилна церемония. Церемония, организацията и гостоприемството на която е дело на деца и ученици. Възпитаници от Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“, гр. Благоевград бяха подготвили кетеринга за церемонията „Любим учител“ 2018. От клуба по спортни танци „Импулс“ бяха подготвили програма в знак на уважение към преподавателите. А възпитаници на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград бяха организирали благотворителен базар на ръчно изработени от тях сувенири, картички и други произведения в помощ на 14-годишния ученик Иван Христов.

Конкурсът Любим учител“ 2018 се провежда за шеста поредна година и има за цел да даде  възможност на учащи и родители да изразят вниманието и любовта си към любимия учител,  да популяризира добрите практики в образованието и просветата.

Заместник-кметът  на Благоевград  Иво Николов връчи  специални награди  на директора на благоевградското 8 СУ „Арсени Костенцев“, Сергей Биров за „Иновативно училище“ и на Христо Йорданов – Спортно училище, гр. Сандански за „Активна работа с деца“ по време на традиционния конкурс.  Той  поздрави организатори, участници и гости от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. „Поздравявам Ви за идеята на конкурса, за провеждането и отличната организация.  На учителите пожелавам да бъдат отлични педагози и приятели на нашите деца!“ каза в словото си заместник-кметът.

Призове бяха връчени от зам.-областния управител  Иван Стоянов, зам.-ректора на ЮЗУ „Н.Рилски“ – проф. д-р Антон Стоилов, Иво Андров и г-жа Томова.

В категория “Любим учител в Пиринско“ 2018 на първо място отличиха  Величка Даскалова, преподавател в училище „Никола Вапцаров“ Хаджидимово, на второ място- Ирена Стамболиева от благоевградското СУ „Кузман Шапкарев“ , а на трето място – Даниела Коюмджиева ЗПГ „Климент Аркадиевич Тимирязев“ гр. Сандански.  Призове за най-добро училище получиха СУ„Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, на второ място бе класирано СУ „Кузман Шапкарев“, Благоевград, а на трето Спортно училище гр. Сандански.

Учителите ветерани също не бяха забравени, почетни награди бяха връчени на Севда Борисова, Любима Димитрова и Катерина Марчева.

В конкурса за „Най-добро есе“ бе отличен преподавателят Заприна Глушкова от СУ„Никола Вапцаров“ – Хаджидимово.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *