Протестиращи блокираха и пътя за Драма

Над четири часа протестиращи блокираха днес международния път Гоце Делчев – Драма. Неврокопчани започнаха протеста с автошествие с развети знамена и надути клаксони по главните улици на града, след което блокираха пътя при село Господинци.

На пореден протест излязоха в неделния ден недоволни граждани от Гоце Делчев в подкрепа на Националния протест против системата в България.

„Основната причина да се повишават безконтролно цените на всичко е липсата на орган, който да се бори с корупцията, който да се бори с монополистите, дори напротив, правителството в момента, реално дава права и сили на монополните организации в България,  при което няма реален начин за контрол на цените оттам, няма и реална конкуренция“, каза Димитър Белчев, протестиращ гражданин от Гоце Делчев.

„Аз съм пенсионер „половин порция“. При четиридесет и две години трудов стаж аз получавам 220 лв! Какво ще направя с такава пенсия? Ток ли ще платя, вода ли ще платя. А вече остаряваме и лекарства вземаме. Парите не стигат за нищо. Как да живеем?!, разгневено сподели Стефан Терзиев, протестиращ пенсионер от с. Ляски.

Над четири часа – от 13:30 до 16:45 ч., трафикът на моторни превозни средства бе блокиран на пешеходната пътека на международния път при село Господинци. Пропускани бяха само коли с пътуващи в тях деца. Към края на блокадата, малка група от Разлог, част от протестиращите там, пристигнаха в Господинци, за да изразят подкрепата и солидарността си с протестиращите неврокопчани.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *