Да напомним: наближава декември! Благоевград се превръща във фестивален

От 5-ти декември Благоевград е с настроението, блясъка и пъстротата за Коледа. От сряда, следващата седмица започва всичко: с тържествено запалване на празничните светлини в Благоевград и посрещане на Дядо Коледа – от 18.30 часа на площад „Георги Измирлиев“.

И тази година Община Благоевград е подготвила изключително разнообразна програма за коледно-новогодишните празници. Коледният фестивал е изпълнен с много празнични събития, музика, театър, кино, танци и специални работилници, както и Коледни благотворителни базари, с ръчно изработени артикули.

Едно от най- любимите събития, превърнало се в традиция за Благоевград „Часът на  приказния разказвач“ започва от 10 декември във фоайето на Община Благоевград от 18.00 часа. От 15 декември, във фоайето на Младежки дом, започва Детски коледен панаир, любима инициатива за децата, която се провежда съвместно с Община Благоевград и фондация „Easyart“.

Коледен фестивал и тази година е придружен с много събития и богата, цветна програма. Финал на Фестивала ще постави традиционният Кукерски фестивал 2019 година.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *