Пич махала закриха сезона

На голям празник събра около 150 човека, кукери и приятели кукерската група на „Пич махала” в Симитли. Банкетът отложиха за ноември, тъй като основните организатори били на гурбет в чужбина за няколко месеца.

Ресторант „Пирин” в Симитли бе любезен домакин на групата, която е една от най- колоритните в Симитли със своите интерпретации на наболели проблеми в обществото ни. Организаторите правят празника накрая на годината, за да може всички участници и  домакини да могат да се съберат.

А какво по-хубаво време за това освен около празниците, споделят те.  Дълги отрупани трапези, много музика и веселие съпътстваха вечерта. Кметът Апостол Апостолов вдигна наздравица със своите приятели и пожела още дълги години да запазят традицията жива.

След веселбата кукерите започват да се подготвят за следващата сурва, да правят големите костюми и оригиналните маски. На 1-ви януари кукери и страховити чудовища минават през всяка къща, за да прогонят злото и орисат с добро, за здраве и берекет, за силна година, а събраните пари се ползват само и единствено за кукерския банкет.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *