Кога къде ще светне?

От днес започва, час подир час, град, подир град… всичко да сияе в празнични светлини. Като падне мрака, ще грейне! Първи с коледните лампички са Благоевград и Петрич.

Големия празник за децата е на центъра в Благоевград, където има чисто нова елха, с фантастична украса, безброй лампички и блещукащи фигурки. Всички, малки и пораснали, са добре дошли на площада в 18.30 часа. А преди да пристигне дядо Коледа, за радост на тези, които вярват в него и в чудесата по Коледа, има подготвени много изненади и прояви за голямо настроение.

На 3-ти декември грейва и Петрич. Началото на тържеството е в 17.00 часа на градския площад в Петрич. Дядо Коледа с цял чувал шоколади ще пристигне за радост на малките, от днес започват проявите в празничния календар за коледно-новогодишните дни. Община Петрич кани всички жители да заповядат на тържеството за запалване светлините на коледната елха!

На 5-ти декември Сандански ще грейне празнично. От 18:00 часа е голямото събитие за малките когато с много настроение децата на град Сандански да „повикат“ Коледа и „отворят“ пътя на празничния месец декември, изпълнен със събития и изненади. Хилядите блестящи и разноцветни светлини и елементи вече са поставени и очакват тържествената вечер, която дава началото на Коледните празненства в Община Сандански.

На 6-ти декември е ред на Банско. В курорта ще светнат навръх Никулден. С празничните светлини и там започват Коледно-Новогодишните празници. На гости в Банско ще бъде приказната принцеса Елза, с която децата на Банско ще могат да се снимат. Красиво светлинно шоу, детска програма и лакомства ще допълнят тържеството, което е с начален час 16:30 ч. на пл. „Никола Вапцаров”.

На 7-ми декември и Разлог огрява в коледни светлини. Тържеството за запалването на светлините ще започне в 17:30 часа, а малки и големи ще могат да се насладят на интересна постановка на Общински куклен театър-Благоевград. Заедно с коледното дърво, празнични светлини ще огреят и улиците и центъра на Разлог. Хиляди лампички, светещи гирлянди, светлинни пана с коледни мотиви ще придават още по-голямо празнично настроение на жителите и гостите на Разлог.

На 7-ми декември ще грейне и елхата в Белица. Празникът на площада в Белица е от 17.15 часа. 15-метровото Коледно дърво ще бъде запалено от кмета на общината Радослав Ревански, ще има и празнична заря. Пространството около елхата ще бъде огласено от музика и танци.

Тези са анонсирали още отрано – кога духът на празниците и Коледа ще обладяе със светлини и украса. Елха ще има навсякъде, гаранция. Тази година хит на площадите са елхите-гиганти от ПВЦ.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *