Следвай звездата!

Следвай звездата, озари пътя! Това е „двигателят“ на проявите в празничния календар на Благоевград. От днес, цял месец напред. Всеки ден по нещо. В някои дни – по няколко неща. За всеки по нещо. За да следва звездата и да озари пътя. Коледен фестивал, наситен с много празници, настроение, доброволчество, доброта, помощ, дарителство…

Цял месец всеки ден ще има по нещо. А за концертите и проявите ще има вход от 3 лева, като левче от всяко билетче за вход ще е за Иван. Иван от бейзболния отбор, момчето от Благоевград, от Езиковата гимназия, което има онкологично заболяване и се нуждае от скъпоструващо лечение. „Почти са събрани парите, трябва още малко. Вярвам, че ще успеем – един град за едно дете“, анонсира част от благотворителните инициативи заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова. Благотворителен концерт ще има и за Крум от Първомай. Абитуриентът от Благоевградска професионална гимназия, което пострада при дрифтове в Петрич това лято. Негови приятели организират благотворителен концерт за събиране на средства за протезиране на крака му, общината подкрепя инициативата.

Всичко това – в отрупана програма от инициативи- празнични, творчески, социални, забавни, занимателни… чак до Нова година. И след това, с кукерския карнавал.

Традиционно и тази година ще има часът на приказния разказвач, и работилница на дядо коледа, и детски коледен панаир… тази година в Благоевград част от празничните инициативи са и заведенията в Благоевгра. Коледен джубокс е празничната музикална програма  на заведенията в Благоевград.

Виж програмата:Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *