Търси етикета на елхичката!

Коледното дръвче може да е от гората на Добринище, от разсадника в Катунци, от склоновете на Рила край Самоков… Ако си го купите от Горското стопанство ще струва 2 лева, според размера цената скача до 43 лева за елхово дръвче. Около 5 000 елхички в саксия ще има на пазара в региона. На цена от 5 до 25 лева можете да купите естествена елха в контейнер, която след празниците да засадите. Цените са по справка на Югозападно държавно предприятие Благоевград. Горските са в готовност да започнат и сеч на коледни дръвчета. Но това ще се случва само по заявка от търговци.

Общо 13 364 коледни дръвчета има готовност да предложи на пазара за предстоящите празници Югозападното държавно предприятие, съобщават от предприятието. Елхите, които ще пуснат на пазара, набавени от предприятието, са произведени в „ДЛС Дикчан”, както и в разсадниците на териториалните поделения в Катунци, Гоце Делчев, Дупница и Елин Пелин. А най-много отрязани дръвчета могат да предоставят стопанствата в Белово, Брезник, Дикчан, Добринище, Самоков. Предлагат се обикновен смърч и ела, черен и бял бор, зелена дугласка. Горските напомнят:  Всяка законно отсечена елха е придружена със специална марка и идивидуален номер.

Заявка за елха на цени, по ценоразпис на ЮЗДП посочени по-горе, може да направи всеки на тел. 0887 989 859 в отдел „Възобновяване на горите”.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *