(видео) Грейнала елха на Никулден в Гоце Делчев

Деветокласник от ПГ МСС „Пейо Яворов“ запали  светлините на елхата в Гоце Делчев. Георги е финалист в националния конкурс за написване на есе на тема „Моето бъдеще – иновации, електромобилност и ядрена енергетика“, организиран от Българско ядрено сдружение в гр. Козлодуй. През свободното си време той обича да рисува, като с творбите си участва в различни конкурси и изложби. А истинската страст на Георги е спортът и по-точно тенис на маса. Участва в различни държавни регионални първенства като се включва с изключителен успех в турнири за юноши и мъже като индивидуално така и по двойки.

 Специална комисия с представители на Градски ученически парламент, Обществен съвет по образованието и общинска администрация определят ученикa, на когото се предоставя честта да включи официално светлините на елхата на централния площад. Избраният трябва да е ученик с особени заслуги за популяризиране и издигане авторитета на общината през изминалата година. За тази чест, тази година, единодушно бе избран Георги Марков, деветокласник от Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо Яворов“ в Гоце Делчев.


Да се превърне в празник първоначалното палене светлините на елхата на централния площад в навечерието на коледно-новогодишните празници е дългогодишна традиция в Гоце Делчев. Ритуалът се превръща в истински празник, особено за децата. Детски певчески и танцови формации от детски заведения и школи в града се надпреварват да покажат какво са научили през отминаващата година.С ритуала по първото включване на светлините на елхата на централния площад в Гоце Делчев се дава и старт на богатата културна програма на общината свързана с коледно-новогодишните празници.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *