И паркингът в мола – на прицел!

За първи път превантивно: ще проверяват има ли достатъчно място за паркиране, за да пазаруваме в мола. Комисията за защита на потребителите ще провери – дали няма да се накърнят правата ни, пазарувайки за Коледа, с липса на паркомясто.

Като потребители, имаме право не само на качество, но и на безопасност при получаване на услуги. Точно заради това започват масирани проверки за организацията на паркингите на моловете в страната за влизане и излизане от тях и  готовността им да посрещнат по-големия поток от посетители през зимните месеци и най-вече през декември, когато масово ще се пазаруват подаръци за Коледните и Новогодишните празници.

„ Практиката показва – съвсем конкретни примери има в това отношение, че когато настъпят тези празнични периоди, става едно струпване във въпросните търговски центрове и често се стига до затруднения в трафика в подземните паркинги. Това от своя страна е съпроводено със замърсяване на въздуха в тези пространства и съответно – с рискове за здравето на хората, които понякога са принудени почти затворени в капан с часове да чакат, за да могат да се измъкнат“, коментират от комисията. Председателяй Димитър Маргаритов обясни, че инициативата е част от общата политика на Комисията през най-натоварения с пазаруване месец и падащи температури, когато хората предпочитат да пребивават в тези търговски центрове по-дълго време. „Целта е не само да се осъществява контрол върху търговските сделки, но и да бъдат осигурени нормалните условията, които би трябвало да бъдат гарантирани на потребителите“, каза още той. „Ако се установи, че предоставяната срещу заплащане услуга „паркиране“, е опасна за живота и здравето на хората, ние имаме право да забраним предоставянето и“, допълни Маргаритов. При установяване на нередности, може да се стигне до налагането на подобна временна мярка до предприемането на необходимите действия за нормалното функциониране на тези обекти.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *