На опашка за… билет за театър!

Виждали ли сте опашка пред театъра? Случва се опашка да се извие и пред касата за билети за… култура.

Голямо множество деца, майки и баби, се редиха търпеливо за билетче за куклен театър в Благоевград в събота преди обед. Над 140 малки и пораснали се уредиха с място в театъра. В залата имаше и 2- и 72-годишни, събрали се да гледат приказка на живо. Една приказка, която разказва за живота там, където е вечно студено, за ескимосите… разказва как празнуват Пингвинел и Пингвинела… и още куп любопитни неща за мястото, където летува и дядо Коледа. Ей там, на северния полюс.   А голямата изненада – тя беше съвсем на финала. Когато звънчета отекнаха в залата и пристигна дядото от Лапландия. Пристигна дядо Коледа. Пристигна с пълен чувал изненади.

Такъв е месецът – празничен декември. Месецът, в който следваме звездата, да озари пътя… започнаха празниците и радостите от дядо Коледа за децата на Благоевград.

Ако сте пропуснали премиерата, приказката за студените ветрове, ледовете, вечните снегове и топлината в сърцата – премиерата на „Замръзналият Луничко“ ще се играе на живо в Кукления театър в Благоевград чак до Коледа. на 15-ти декември постановката е от 10.00 часа, а на 22-ри и 23-ти „Замръзналият луничко“ отново е на сцена, от 11.00 часа.  Междувременно ще мине и през някои от детските градини.

„Замръзналият Луничко“ и куп други инициативи, сътворени от кукловодите са с ярко присъствие в празничния календар на Благоевград за месец декември.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *