Виж, как пристигна дядо Коледа:

С училищния автобус. Така се придвижи добрия старец от Лапландия до Симитли. А там, там го чакаше пълна градска градина с трепетни деца и възрастни, в очакване на дядо Коледа и празничните светлини. Старт на най-светлите, най-топлите празници в най-студените дни дадоха децата с празничен коледен концерт. В духа на Коледа беше и поздравът за Снежанка и Дядо Коледа от пеещите ученици към училището в Симитли. Стихотворение за смирението и добрината в душите и сърцата казаха децата.

Добрият белобрад старец, който хлапетата чакат с нетърпение от декември миналата година, пристигна с училищния автобус, със Снежанка на предната седалка и пълен рейс чували с най-хубавите подаръци.

В миг цялата градска градинка, препълнена от малки и големи, замлъкна и започна обратното броене за тържественото запалване на светлините на елхата на града. Тя грейна и озари погледите на стотиците присъстващи, на фона на 15-минутна заря, която придаде още по- голяма празничност на голямото събитие. Над украсата ахнаха и най-верните асистенти на дядо Коледа – двамата първи мъже на Симитли, Кметът Апостол Апостолов и председателят на общински съвет Владимир Христов.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *