Месят рождествени хлебчета и фигурки от тесто в галерия

Градска художествена галерия отново ще приюти   Работилницата на Дядо Коледа.   Градска художествена галерия  отново ще се превърне в място за творчески занимания, където децата на Благоевград ще могат да рисуват и да изработват коледни украшения и подаръци за своите семейства и приятели.

В Работилницата на Дядо Коледа децата ще творят под ръководството педагози, които ще помагат на малките таланти и ще им показват различни техники на изработка. Освен забавлението и игрите, участниците в Работилницата ще имат възможност да научат много интересни неща, свързани с предстоящите празници – Коледа и Нова година.

През последните два дни от Работилницата на Дядо Коледа децата ще вземат участие в печеното на хляб и направата му. Представители от Православен информационен център на Неврокопска света митрополия ще покажат на малчуганите как се изработват рождествени хлебчета и фигурки от тесто. Малките ще чуят притчи за раждането на Христос, докато хлябът се пече. Официалното откриване ще бъде на 17 декември /понеделник/ от 11:00 часа. Инициативата ще продължи до 21 декември, всеки ден от 09:00 до 17:00 часа.

Всичко изработено ще бъде изложено по време на Детски коледен панаир, който също е част от Коледен фестивал „Следвай звездата, озари пътя!“ на Община Благоевград.  Базарът ще бъде позициониран на площад „Македония“ и ще се проведе в рамките на два дни- 22 и 23 декември.

И тази година в  Работилницата на Дядо Коледа участие ще вземат стотици деца,  възпитаници от детски градини и училища.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *