Пет дни в Работилницата на Дядо Коледа

Поставиха началото на Работилницата на Дядо Коледа в Благоевград.  В уютното пространство на Градска художествена галерия, всеки ден, до 21 декември, деца от детските заведения в Благоевград ще изработват коледни украшения и сувенири. Коледната работилница ще бъде отворена от 09.00 до 17.00 часа.

Традиционно в Работилницата на Дядо Коледа децата творят под ръководството на  педагози, които помагат на малките таланти и ще им показват различни техники на изработка. Освен забавлението и игрите, участниците в работилницата ще имат възможност да научат много интересни неща, свързани с предстоящите празници – Коледа и Нова година.

През последните два дни от Работилницата на Дядо Коледа децата ще вземат участие в печеното на хляб и направата му. Представители от Православен информационен център на Неврокопска света митрополия ще покажат на малчуганите как се изработват рождествени хлебчета и фигурки от тесто. Малките ще чуят притчи за раждането на Христос, докато хляба се пече.

Всичко изработено ще бъде изложено по време на Детски коледен панаир, който също е част от Коледен фестивал „Следвай звездата, озари пътя!“ на Община Благоевград.  Базарът ще бъде позициониран на площад „Македония“ и ще се проведе в рамките на два дни- 22 и 23 декември.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *