По-бързо до Гърция по новата отсечка

Двама министри, регионалният  Петя Аврамова и на  транспорта, откриха 24 -километров участък на АМ „Струма“. Неврокопският митрополит Серафим отслужи водосвет.

Новите 24 км магистрала от Кресна до Сандански за 240 млн. лв. , инвестирани в модерна инфраструктура и предсрочно завършване с 5 месеца. Те се преминават за около 10 минути сега,  а преди за 20. Министър Аврамова плисна менче с вода.

За първи път на родна магистрала има 4 изградени места за отдих с паркинги за тирове и леки автомобили. Има поставени тоалетни и предстои да бъдат изградени и заведения за хранене, както и бензиностанции. Очаква се до час да бъде пусната за движение.

До завършването на цялата магистрала остава да се изградят още две отсечки – между Благоевград и Крупник и в Кресненското дефиле.

Въпреки липсата на консенсус за изграждането на магистралата в Кресненското дефиле, беше избран вариантът трасето да бъде на две части, като в посока от Симитли към Кресна да се използва сегашният главен път Е-79, а в обратната посока ще бъде построено ново трасе през планината, източно от Кресна и ще минава през селата Ощава и Стара Кресна.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *