Блясък в спорта:

Коледа наближава. Декември е. Изживяхме и блясъка в спорта – церемонията „Спортист на годината на Благоевград“.

Зала Скаптопара се препълни от гости, дошли да видят отблизо най-заслужилите спортисти през 2018г. Класирането  от гласовете на 30 спортни клуба и 7 спортни журналисти в Благоевград.

Най-заслужилите в спортна на Благоевград получиха статуетки в следните категории: 5-те най-добри спортисти в категория младежи, юноши и девойки, посланици на спорта по света, спортисти в неравностойно положение, феърплей, спортни деятели, треньор на годината, отбор на годината и 10-те най-добри спортисти.

Между награждаванията бяха организирани представяния на таекуон до, стрийт фитнес, гимнастика.

В категорията за спортисти до 18 години бяха наградени Атанас Пищалов на пето място и Василена Георгиева на четвърто. Мартин Мишев, Калина Захариева и Иван Новоселски се класираха в челната тройка. Александър Дюлгеров и Георги Цурев получиха статуетки за посланици на спорта от Благоевград в страната и по света. Наградите за успешни спортисти в неравностойно положение бяха връчени от заместник-кмета Христина Шопова. Това бяха Любомир Траянов, Илинка Пупева, Пламен Тодоров, Виктория Лазарова и Елена Узунова. Наградата за феърплей взе шесткратната шампионка по плуване Юлияна Новоселска. Статуетката за треньор на годината беше за треньора по гимнастика Александър Марков, връчи му я друг заслужил в спорта, Марио Богданов. Наградата отбор на годината пък бе присъдена на Еър Макс Рейсинг. Призове получиха и множество спортни деятели, сред които учители, треньори и спортисти.

Десетте най-ярки спортисти на Благоевград за тази година бяха обявени отзад напред в следния ред. 10. Емануил Богоев, бокс 9. Диана Стоянова, рали 8. Йоана Янкова, гимнастика 7. Радослав Скендеров, канадска борба 6. Мартин Тодоров, мотокрос 5. Кристина Иванова, ориентиране 4. Кирил Илиев, таекуондо и кик бокс 3. Любомир Миланов, канадска борба 2. Албена Ситнилска, таекуон до и кик бокс 1. Димитър Димитров, гимнастика

Кметът д-р Атанас Камбитов за  поредна година връчи купи и грамоти на 70 деца  шампиони на България до 14 години от различни спортни клубове в Благоевград за техните  постижения и принос към спорта. Той, кметът на общината връчи отличието „Спортист на годината 2018“  на Димитър Димитров от ГСК „Пирин“. Второто място зае Албена Ситнилска от „Фолкън“, а на  трето място се класира Любомир Миланов от спортен клуб по канадска борба „Спартак“.

На тържествената церемония в зала „Скаптопара“, кметът д-р Атанас Камбитов приветства и поздрави всички спортисти, прославили Благоевград. ”Изключително съм щастлив да Ви приветствам за поредна година тук, в зала „Скаптопара“ с „Добре дошли“. Фактът, че и този път на церемонията „Спортист на годината“ присъстват емблеми за българския спорт, хора прославили страната ни по цял свят, дава категорична висока оценка за церемонията, за града, за спорта в него. Искам да благодаря на Йорданка Благоева, че за поредна година е с нас на тържественото награждаване на „10-те най-добри спортисти“. Община Благоевград категорично подкрепя спорта и помага за неговото развитие. Не са малко състезанията, турнирите и първенствата, които се провеждат всяка година в Благоевград. И то не само на местно ниво, а и на държавно, републиканско, европейско. Клубовете, които носят моментите на слава и гордост не са малко, а приносът за това е на всеки един от Вас“, каза кметът д-р Атанас Камбитов. Той връчи и специална награда на легендата Йорданка Благоева.

Д-р Атанас Камбитов връчи специалната награда на общината на легендата в леката атлетика Йорданка Благоева. Той обеща изграждане и развитие на спортни бази и площадки в града, с цел подпомагане и улесняване на спортистите.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *