Какво нарекоха децата за местна власт?

Коледарите са при кмета. Традиция е. Децата предшестват Рождеството в общината, така е и в Симитли. Коледари от Детска градина „Радост”-център орисаха за здраве и добро кмета Апостолов и екипа му. В петък по обед коледарите внесоха празнична атмосфера в администрацията. Пременени в традиционни народни носии децата поздравиха кмета Апостол Апостолов, общинските съветници и служителите в администрацията.

По стар обичай малките коледарчета зарадваха домакините си с благослов за здраве, берекет и сполука. Освен с традиционни коледарски песни, децата се бяха подготвили и с наричане и стихове и песни за Рождество. „Бъдете здрави, щастливи и не спирайте да ни радвате“, благодари им, докоснат от добротата и детската чистота, домакинът на тържеството- кмета Апостолов. Той пожела на тях и на семействата им весело посрещане на коледните и новогодишни празници.

По стар български обичай кметът дари коледарчетата с кравайчета, желязна пара и пакети лакомства, след което разчупи и питката с паричката. С песни и много усмивки и смях красиво пременените деца обиколиха и коридорите на администрацията.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *