Продадоха за 4 400 лв. тениска на Стоичков!

Рекордни суми вдигнаха на търг в Благоевград с благотворителна кауза. Футболисти, звезди и любители играха приятелски мачове, в подкрепа на основната идея на „Скапто 2018“ – пари за Родилно отделение на благоевградската болница.

Голмайсторът на Първа професионална футболна лига Станислав Костов отвори сърцето си и се включи в благотворителния турнир по мини футбол „Скапто къп 2018“ в Благоевград. Празничното благотворително надиграване стартира в петък в зала Скаптопара и продължи до късен следобед в неделя. Неделята беше с много напрежение в преките двубои. Всеки отбор играеше с хъс, като няколко пъти победителят се решаваше чрез изпълнение на дузпи. На полуфиналите се класираха Слави Костов Тийм, Юве на Иван Цветков, ФК Покровник и Ел Класико. На финала отборът на Слави Костов вдигна трофея след оспорван мач с Юве. Антон Костадинов, Юлиан Попев, Владислав Златинов, Трайко Трайков бяха само част от отбора на победителите. Всички те играха пред многобройната публика в зала Скаптопара в Благоевград. А каузата – каузата бе Родилно отделение на МБАЛ Благоевград.

И Дядо Коледа пристигна в подкрепа на каузата и за радост на малките футболисти, част от турнира. След последния мач на малките надежди, той им връчи медали за участието в шампионата, а след това раздаде на тях и всички останали деца в залата пакетчета с лакомства.

Търгът с двете тениски на Христо Стоичков постигна забележителен успех. Първата тениска на Камата беше продадена снощи за 2500 лв., а втората днес за рекордните 4 400 лв. Тениските на Кирил Десподов, Борислав и Радослав Цоневи и Иван Цветков пък бяха подарени на малки футболни таланти.

След официалното награждаване и снимките с купата, организаторите благодариха на всички присъстващи и на участниците, като припомниха, че кампанията е отворена до 27 декември и всеки, който иска да помогне, все още може да го направи.

Репортер: Теодора ДрагановаВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *