Зам.-министър и кмет откупиха икони за храмове

Заместник-министърът на икономиката Александър  Манолев  закупи на благотворителен търг икона на Света Богородица. Тя  че ще бъде дарена на новостроящия се едноименен храм в с. Катунци. Кметът на Община Сандански Кирил Котев не остана по-назад. Той също закупи икона на Св. Георги в рамките на благотворителния търг, която бе дарена за храма в с. Левуново.

Над 20 хил. лв. бяха събрани в рамките на традиционния благотворителен бал, който Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански организира в дните преди Коледните празници. Средствата ще бъдат разходвани за възстановяване на читалището в  Мелник и за облагородяване на парка Свети Врач.

Кметът Котев поздрави гостите и им пожела светли празници. „Постигаме все по-сериозни резултати през последните години, а с обединените ни усилия Сандански ще се утвърждава като още по-добро място за живеене и една от най-добрите туристически дестинации“, каза още той. Градоначалникът благодари и на организаторите, че тази година се набират средства за две каузи, които са много важни за цялата община.

„Всички присъстващи на това събитие имаме една основна цел – Сандански да се развива, да бъде още по-добро място за живеене и повече млади хора да остават тук. И самата инициатива, която ни обединява тази вечер доказва, че всички ние искаме да участваме в този процес“, каза Александър Манолев. Той обърна внимание и на още една благотворителна инициатива, която е започнал – Децата на Сандански и изрази надежда, че тя също ще генерира по-широка подкрепа в бъдеще. „През 2017 г. отличихме някои от най-изявените деца от общината, а тази година организирахме седмица на безплатното детско кино, която мина при огромен интерес“, допълни Александър Манолев и подчерта, че за да имаме бъдеще като общество, трябва да обръщаме най-голямо внимание на децата.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *