Как ни цакат по празниците в магазина?

За най-честите премеждия при пазаруване от магазинната мрежа в навечерието на Коледа и Нова година предупредиха от Комисията за защита на потребителите (КЗП).

Оказва се, че когато пазаруваме повече продукти наведнъж, е по-голяма вероятността на касата да не забележим, че даден продукт се маркира на друга цена спрямо тази, на която сме планирали да го закупим.

Определени рискове крият и т.нар. лимитирани серии продукти, които някои производители и търговци пускат специално за празниците. Без да познаваме техните специфики, можем да останем разочаровани от промяната в традиционното в сравнение с това, което може би малко екпериментаторски някой се е опитал да направи, за да уж удовлетвори в по-голяма степен претенцията на потребителя.

Понякога в хаоса на пазаруването се стига до там, че можем да попаднем на стока с нарушен външен вид или артикули да са разместени в магазина и това да заблуди потребителите относно техните цени.

По време на Коледно-новогодишните празници се появяват и продукти, съпътствани с обещания за награди в резултат на томболи. След това минава време и този, който се е сетил да се възползва от възможността да получи своя подарък, остава разочарован, защото търговецът не му го предоставя”, предупредиха експертите.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *